3 tips för den perfekta helgen i Göteborg

31 maj 2019

3 tips för den perfekta helgen i Göteborg

Under sommaren förvandlas den svenska kustpärlan till en myllrande metropol, fullproppad av glada semesterfirare. Men Göteborg har mer än bara havet att erbjuda för dig som spenderar en helg i staden - här kommer våra bästa tips.

1. Roliga äventyr för hela familjen

Att ha tråkigt i Göteborg är nästintill omöjligt, för staden har otroligt mycket kul att erbjuda. Ta med familjen eller en adrenalinsökande kompis och spendera en dag på Liseberg. Här finns karuseller, spel, tävlingar och underhållning för alla åldrar. När ni känner er klara med nöjesfältet kan ni fortsätta leta äventyr i regnskogen på Universeum. Beskåda de vilda djuren och lär er mer om naturen på bästa möjliga sätt.

2. Var finns godaste maten?

Att äta räkor och andra skaldjur när du besöker Göteborg är något du inte får glömma. Närheten till havet gör stadens krogar till absoluta giganter när det gäller att servera alla delikatesser som finns under ytan. Prova till exempel Restaurang Gabriel eller Fiskekrogen för äkta västkustmat. Gå till mysiga Brasserie Lipp, hugg en burgare på The Barn eller smaka gott vin på den otroligt populära Björns Bar.

3. Vacker natur nära stan

Göteborg har mycket grönska i form av härliga parker, perfekt när du behöver vila både trötta ögon och ben. Trädgårdsföreningen, en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker, för att nämna en. Även Botaniska Trädgården i andra änden av stan, är med sina 16 000 växtarter en riktig upplevelse. Med spårvagnen tar du dig snabbt genom Göteborg och får dessutom se mycket vackert under resans gång. Och föredrar du vatten kan en tur ut i skärgården vara det absolut bästa alternativet.

Boka din resa till Göteborg du också. På Hotellpremien.se hittar du som är Coop-medlem alltid bästa priserna på hotell - just nu får du dessutom 100 kronor rabatt* per natt. Passa på nu!

*gäller bokningar 2–5 nätter, på utvalda hotell, gjorda under perioden 27/5–1/7 med ankomstdatum senast 25/8.


Prenumerera på nyhetsbrevet!

Och ta del av de senaste nyheterna och reseerbjudandena