3 tips för den perfekta helgen i Malmö

31 maj 2019

3 tips för den perfekta helgen i Malmö

Malmö kan inte titulera sig Sveriges huvudstad, men den stora staden i söder kan med stolthet kalla sig Skånes centrum. Under sommaren strömmar det in turister från alla håll och kanter - här kommer tre bra tips om du planerat att åka hit du också.

1. Sevärdheter

I Västra Hamnen kan du se Turning Torso vilket praktiskt taget är ett måste för den som besöker Malmö. Det finns inte många byggnader i vårt avlånga land som kan mäta sig med denna 190 meter höga skapelse. Dessutom har du nära till vattnet vilket innebär att alla bilder tagna runt det snurriga tornet blir om möjligt ännu vackrare. Även S:t Petri Kyrka och Malmöhus slott kan vara värda ett besök för den som uppskattar museer med fin och gammal arkitektur.

2. Roliga aktiviteter för hela familjen

Det finns alltid något kul att hitta på i Malmö, oavsett vem du väljer att åka hit med. Gå på en allsvensk fotbollsmatch, hyr trampbåt och upptäck den fina staden från vattnet, shoppa loss i Emporias alla butiker eller njut av en mysig picknick i någon av de många parkerna. Om vädret tillåter är Ribersborgsstranden den perfekta platsen för badsugna besökare.

3. Mat och dryck

Restaurang Bastard är en favorit bland Malmöborna själva, så vill du prova på att leva som en inföding är det hit du ska gå. Om du letar något lite finare är Vollmers rätt ställe. Är du ölfantast? Planera in ett besök på Grand Öl & Mat, som erbjuder god bistromat och framför allt - god öl. På Möllevångstorget är det marknad varje dag - utom söndag - och här kan du köpa kryddor, frukt och grönsaker. Se också till att ta en tur förbi Lilla Torg för att smaka på riktigt härlig mat och dryck.

Sugen på att resa till Malmö? Boka hotell på Hotellpremien.se, så får du som är Coop-medlem just nu 100 kronor rabatt* för varje bokad natt, vid bokning av 2-5 nätter. Passa på nu!

*gäller bokningar 2–5 nätter, på utvalda hotell, gjorda under perioden 27/5–1/7 med ankomstdatum senast 25/8.


Prenumerera på nyhetsbrevet!

Och ta del av de senaste nyheterna och reseerbjudandena