5 tips för den perfekta helgen i Oslo

09 maj 2019

5 tips för den perfekta helgen i Oslo

Ett bra sätt att slappna av ordentligt är att variera vardagens måsten med en resa. Nu är våren på ingång och vad passar väl bättre än att spendera en mysig helg på bortaplan med någon du tycker om? För er som vill minimera restiden och hinna uppleva så mycket som möjligt på plats, passar en tripp till Oslo helt perfekt. Några få timmars tågresa bort väntar storslagen natur och pulserande storstadsliv - här får du 5 bra tips för en härlig weekend i den norska huvudstaden! 

1. Att se i Oslo 

 Oslo är en vacker stad med mycket fin arkitektur och för den som uppskattar historia finns här mycket att upptäcka. Oavsett om du varit i Oslo förut eller åker hit på premiärtur, är det alltid trevligt att strosa runt och titta på de mest kända sevärdheterna. Besök Nobels fredscenter, Operahuset, beskåda vaktavlösningen vid slottet, eller lär dig mer om fartyg och gamla skepp på Norskt Maritimt Museum. Är du skidintresserad? Då är Holmenkollens skidmuseum ett absolut måste. 

2. Mat & dryck 

Oslo har precis som många andra europeiska städer ett enormt utbud av kulinariska matupplevelser att erbjuda. Døgnvill Bar & Burger på Aker Brygge är ett av Oslos mest populära hak och ett hett tips för dig som gillar burgare. Besök Mathallen för att prova dig fram bland spännande lunch- och middagsrätter. Du som är kaffeälskare bör planera in en tripp till Kafebrenneriet, ett mysigt café som serverar bönor från världens alla hörn. 


3. Shopping & nöjen 

Oslo är en dyr stad och om du är ute efter en shoppingresa är det kanske inte hit du bör åka. Kläder, smink och andra inköp är generellt dyrare än i Sverige, men givetvis kan du göra riktiga fynd om du har tur. Om ni lyckas få tag i biljetter till någon av föreställningarna på Operan i Oslo blir det garanterat en riktig toppenkväll, här är nämligen allt av absolut högsta klass.
 

4. Uteliv 

Trots att Oslo är en relativt liten stad, hävdar många att norra Europas bästa nattliv finns just här. Aker Brygge är ett av de mest trendiga områdena, speciellt på sommaren när bryggan med alla restauranger fullkomligt sprudlar av liv och rörelse. Om du vill beskåda en utsikt som heter duga, bör du besöka Voksenåsen Bar & Terrace, som befinner sig 501 meter över havet. 

5. Boende i Oslo 

Det finns mycket att välja på när det gäller boende i Oslo. Om du vill bo riktigt fint bör du kolla in The Thief på Tjuvholmen, som är ett av de mest exklusiva hotellen. Letar du något i en rimligare prisklass, finns många bra och prisvärda hotell inne i centrum. Tänk på att boka ett hotell som ligger inom gångavstånd till det du tänkt besöka, för att spara så mycket tid som möjligt.

Blir du sugen på en resa till Oslo? Boka ditt hotell här på Hotellpremien.se. Du som är Coopmedlem får alltid det absolut bästa priset, från 745 kr/natt inkl. frukost.


Prenumerera på nyhetsbrevet!

Och ta del av de senaste nyheterna och reseerbjudandena