6 shoppingområden i Stockholm med omnejd

13 jul 2017

På väg till Stockholm för en shoppingweekend? Runtom staden finns både välfyllda gallerior, mysiga shoppinggator och spännande designerbutiker att upptäcka. Hitta något riktigt fint till dig själv, eller någon du tycker om. Vi tipsar om 6 shoppingområden i och runtom Stockholm. 

MALL OF SCANDINAVIA

Mall of Scandinavia i Arenastaden i Solna är Sveriges största shoppinggalleria, med över 200 butiker och restauranger. Här hittar du mode, teknik, inredning och mat, allt under ett och samma tak. Avsluta dagen med ett besök på IMAX-biografen.

Öppettider och utbud på: http://mallofscandinavia.se/

DROTTNINGGATAN

Drottninggatan, mitt i Stockholm city, är huvudstadens största och främsta shoppinggata. Här kan du strosa runt och hitta både stora kedjor och spännande designbutiker. Butiks- och restaurangutbudet sträcker sig hela vägen från Gamla Stan upp till Observatorielunden. På mitten av gatan, precis vid Sergels torg, ligger Åhléns city. 

GÖTGATSBACKEN 

På Götgatsbacken på Södermalm samsas södermalmsbor med besökare från hela landet. Här hittar du flera kända svenska designbutiker, så väl som mysiga caféer och restauranger. Gör även ett besök inne i populära Bruno-gallerian, som blivit en given plats för mode och god mat. 

MOOD-GALLERIAN 

I Mood-gallerian, mitt i city, hittar du shopping, skönhet, design och ett stort utbud av spännande restauranger. Mood-gallerian har blivit en given mötesplats för shopping med vänner, en avkopplande fika eller en after work med kollegorna. På plats finns även en personal shopping-tjänst för den som vill guidas igenom modeutbudet.  

Öppettider och utbud: http://moodstockholm.se/

BIBLIOTEKSGATAN

Biblioteksgatan, precis intill Stureplan, är Stockholms kanske mest exklusiva shoppinggata, med flera nationella och internationella varumärken. Här finns även flera kända restauranger och fik. 

NK

Vad vore en shoppinghelg i Stockholm utan ett besök på Nordiska Kompaniet? Varuhuset har varit trendledande enda sedan 1902, och är känt för att ligga steget före, både när det kommer till mode och kultur. I den ikoniska byggnaden huserar flera olika varumärken och på källarplan finns en populär saluhall att besöka.  

Öppettider och utbud: https://www.nk.se/stockholm/


Prenumerera på nyhetsbrevet!

Och ta del av de senaste nyheterna och reseerbjudandena