7 barnvänliga badställen i Stockholm med omnejd

13 jul 2017

En dagsutflykt till Årsta havsbad, en simtur i Mälaren eller ett svalkande dopp vid Hellasgården? I och runtom Stockholm finns flera härliga badplatser att upptäcka med familjen och vännerna. Välj mellan insjö och hav; brygga, klippor eller strand. Vi listar några populära och barnvänliga badställen att besöka i huvudstaden i sommar. 

 

SMEDSUDDSBADET – BADA I STORSTAN

På Kungsholmen finner du denna populära badstrand där besökare kan ta ett dopp i Mälaren eller sitta och ha picknick med en vacker utsikt över huvudstaden. Promenera igenom Rålambshovsparken för att hitta till den stora gräsmattan och sandstranden. Bryggor finns även på platsen.

Hållplats: Fridhemsplan

LÅNGHOLMEN – EN GRÖN OAS MITT I STAN

Långholmen är en grön och härlig ö med promenadstråk, fik och restauranger, bara en kort promenad från Hornstull. Den är även en favorit bland Stockholmarna under sommarmånaderna med flera olika badplatser. Långholmen strandbad ligger på den norra delen av ön. 

Hållplats: Hornstull

TANTOBADET – STRANDBAD I ÅRSTAVIKEN 

Bakom den populära Tantolunden på Södermalm hittar du Tanto strandbad med strand, bryggor och hopptorn. På plats finns även dusch och toalett.

Hållplats: Hornstull

HELLASGÅRDEN – NATURSKÖNA PROMENADER OCH BAD

Vid Hellasgården hittar du naturområde, bad, bastu, fik och minigolf. Bara en kort bussresa från centrala Stockholm möts du av promenadstigar, joggingstråk och härliga stränder i denna varma insjö.

Hållplats: Hellasgården

FLATENBADET – STRANDHÄNG OCH SEMESTERSTÄMNING 

Flatenbadet är en populär badplats för både stora och små, strax utanför Stockholm i Skarpnäck. Här finns sandstränder, hopptorn och härliga serveringar. Inte sällan spelas det även beachvolleyboll och boule på platsen. 

Hållplats: Flatenbadet

ÅRSTA HAVSBAD – TA EN DAGSUTFLYKT TILL STRANDEN 

Årsta havsbad är en populär strand utanför Västerhaninge med mycket folk under sommaren. Här finns strand, hopptorn, kiosker och servering. Perfekt för en dagsutflykt med familjen, bara en kort resa från innerstaden. Du kommer hit enklast med bil eller buss från Västerhaninge station. 

Hållplats: Årsta havsbad

BLÅ LAGUNEN – MEDELHAVSKÄNSLA PÅ MUNSÖ (EKERÖ)

Turkost vatten och härlig sandbotten. Den blåa lagunen, som ibland kallas för Stockholms vackraste badplats, ligger vid Husbygruppen på Ekerö och är ett gammalt stenbrott som idag blivit en populär badplats. Det kan vara lite knepigt att ta sig hit utan bil, men det är riktigt vackert väl på plats. Glöm inte att ta med matsäck!

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Och ta del av de senaste nyheterna och reseerbjudandena