8 saker att göra i Stockholm som inte kostar ett öre

13 jul 2017

STOCKHOLM

En storstadshelg i stockholm är förmodligen inte det billigaste man kan göra. Hotellrum, mat och shopping kan snabbt använda upp din resebudget. Men oroa dig inte, det finns fortfarande många saker att göra i den svenska huvudstaden som inte kommer att kosta dig ett öre. Ja, du läste rätt. Här är 8 saker du kan se och göra i Stockholm som är helt gratis.

1. HELLASGÅRDEN

Hellasgården är perfekt om du vill fly storstadens liv och rörelse en stund, men ändå inte vill resa långt. Bara 15 minuter från staden hittar du detta vackra naturreservat med sjöar, cykelleder, badplatser och även en bastu.

2. MODERNA MUSEET

Moderna museet, rymmer några av världens mest kände konstverk från 1800 och 1900 talet. Fri entré til Moderna Museets samling.

3. GALLERI KONTRAST

Galleri Kontrast är ett litet galleri tillägnat dokumentärfotografi. Galleriet ligger i vad som tidigare var en bank, och är nästan värt ett besök i sig bara på grund av den vackra arkitekturen.

4. LÅNGHOLMEN

Långholmen samlas både stora och små för att få semesterkänsla mitt i staden. Det faktum att Långholmen är en före detta fängelseö gör det ännu mer spännande - särskilt för de små - att göra ett besök här. På ön finns också restaurang, badplats och fina promenadstråk.

5. SÖDERMALM

Charmiga Södermalm var en gång Stockholms arbetardistrikt, men idag är denna stadsdel huvudstadens hippaste plats. Här kan du tillbringa många timmar vandrandes mellan unika vintagebutiker, mysiga caféer och små gallerier.

6. DJURGÅRDEN

På vackra Djurgården kan du njuta av en promenad eller picknick i gröna omgivningar.

7. KATARINAHISSEN

Toppen av Katarinahissen bjuder på en vacker panoramautsikt över Stockholm, och även om hissen är ur funktion, kan du ta dig upp till utsiktsplatsen om du promenerar över från Mossebacke Torg och Katarina gångbro, eller om du besöker restaurang Gondolen.

8. STADSBIBLIOTEKET

Stadsbiblioteket är Sveriges största bibliotek med mer än en halv miljon böcker. Perfekt för en lugn stund - och också värt ett besök för att beundra byggnadens vackra arkitektur.

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Och ta del av de senaste nyheterna och reseerbjudandena