Tips på roliga aktiviteter för hela familjen i Stockholm

13 jul 2017

Håller ni på att planera en resa till Stockholm med hela familjen? Vi tipsar om roliga aktiviteter för både stora och små – från spännande museum och experiment till lekplatser och sagoland. 

NATURHISTORISKA RIKSMUSEET 

På Naturhistoriska riksmuseet, strax intill Hagaparken, hittar ni en hel uppsjö av spännande utställningar. Lär er mer om de jättelika dinosaurerna, se en utställning med djur från hela världen och gör en djupdykning i den mänskliga kroppen. Höjdpunkten på besöket brukar vara Cosmonova – IMAX-biografen där du kan flyga genom rymden eller dyka bland korallrev.  

Aktuella öppettider: http://www.nrm.se/

JUNIBACKEN

På Junibacken ute på Djurgården kan ni hälsa på hemma hos Pippi, Emil och Madicken. Åk sagotåget genom Astrid Lindgrens värld, och återupplev allt från Karlsson på taket till den eldfrustande draken Katla. Här kan ni även gå på barnteater och uppleva hur sagorna kommer till liv framför era ögon.  Dessutom kan du köpa inträde till Junibacken för dina Coop-poäng. 

Aktuella öppettider: https://www.junibacken.se/

KULTURHUSET OCH RUM FÖR BARN

Stockholms kulturcentrum finns att upptäcka på Kulturhuset vid T-centralen. Här finns både utställningar, fik och möjlighet att gå på teater på Stadsteatern. För familjer med barn rekommenderas ett besök på Rum för barn, en avdelning med ett spännande bibliotek, bildverkstad med pyssel och plats för sagor och sång. 

Aktuella öppettider: www.kulturhusetstadsteatern.se/Bibliotek/Rum-for-Barn/

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Och ta del av de senaste nyheterna och reseerbjudandena