Stockholm, Köpenhamn eller Oslo – Vart går din nästa weekendresa?

13 jul 2017


STOCKHOLM

Stockholm bjuder på kultur, nöjen och fantastisk shopping. Även om du varit här förr finns det alltid någon plats, show eller utställning som gör det värt att boka in en ny tripp till Stockholm.

Tips på saker att göra i Stockholm:

  • Ta en tur till Nytorget på Södermalm och njut av god fika, en härlig måltid eller ett glas sent på kvällen. Här samlas stockholmare alla årstider för att umgås och äta gott.
  • Promenera runt Långholmen en solig dag, en ö som enklast nås en kort promenad från Hornstulls tunnelbanestation. Njut av utsikten och naturen när ni promenerar längst med vattnet, och avsluta med fika eller lunch på ett av öns kaféer eller restauranger. Om sommaren är Långholmen ett av stockholmarnas favoritställen för sol och bad.
  • Gör ett besök på Tekniska museet invid Gärdet som bjuder på roliga upplevelser för hela familjen. Lär er mer om knasiga uppfinnigar, se modelltåg eller lek i matematikparken. Efter besöket kan ni passa på att promenera över Ladugårdsgärdet eller ut på Djurgården. 
  • Besök www.coop.se/partnererbjudanden för att se aktuella medlemserbjudanden i Stockholmsområdet. 

KÖPENHAMN

Köpenhamn för tankarna till cyklar, smørrebrød och stilren design. Ta tåget, båten eller bilen över sundet och upptäck den färgglada danska huvudstaden.  

Tips på saker att göra i Köpenhamn:

  • Upptäck Köpenhamn på cykel. Hela den centrala delen av Köpenhamn är som gjord för att ta sig fram på cykel och cyklar finns att hyra eller låna på flera ställen runtom i staden. En solig dag kan ni även passa på att ta en cykeltur till Amager Strandpark, en konstgjord ö med vackra stränder som bara ligger 6km från centrala Köpenhamn.
  • Köpenhamn är känt som en av världens främsta matstäder, med flera restauranger som utmärker sig internationellt år efter år. Att boka ett bord på en av stadens många kulinariska och nytänkande restauranger är ett fantastiskt sätt att uppleva Köpenhamn.
  • Ett besök i Nyhavn är ett måste. Promenera runt och titta på båtarna och människorna, köp en glass i vårsolen eller sätt dig ned på en av restaurangerna och beställ något gott att äta. 

OSLO

Oslofjorden, fantastiska fiskrätter och mysig stämning är några av våra favoriter i Oslo. I den norska huvudstaden hittar du fantastiska museer, mängder av kaféer och en närhet till natur och friluftsliv.

Tips på saker att göra i Oslo:

  • Besök Munch-museet och se tavlor och målningar från Norges kanske mest omtalade konstnär, Edvard Munch.  
  • Ta en tur ut i Oslofjorden med färja och upptäck öarna utanför den norska huvudstaden. Båtturer avgår alla årstider så att du kan upptäcka den norska naturens alla skepnader.
  • Gör ett besök på Mathallen Oslo, en omgjord fabrik med 30 specialistbutiker, kaféer och restauranger som är en favorit bland osloborna. Här anordnas även matlagningskurser för både stora och små. 

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Och ta del av de senaste nyheterna och reseerbjudandena