Vintersköna naturupplevelser i och runtom Stockholm

13 jul 2017

En solig vinterdag finns det få saker som är bättre än att ge sig ut i naturen och andas frisk vinterluft. Vintern bjuder på många härliga utomhusaktiviteter, från längdskidåkning och skridskor till uppfriskande promenader och pulkaåkning. Är ni på besök i Stockholm på vintern finns flera vintersköna naturupplevelser att planera in tillsammans, både i och runtom huvudstaden. 


DJURGÅRDEN – VACKRA PROMENADSTRÅK

En promenad runt Djurgården är lika mysig oavsett årstid, särskilt på dagar då solen tittar fram. Ta spårvagnen eller bussen ut och vandra sedan längst med vattnet. Kanske stannar ni till på Nordiska Museet, Skansen eller Prins Eugens Waldemarsudde för kultur och en kopp varm choklad. 


HAMMARBYBACKEN – SKIDÅKNING MED UTSIKT ÖVER STOCKHOLM

Är det skidor som lockar ligger Stockholms närmaste skidbacke precis utanför tullarna i Hammarby Sjöstad. Vid Hammarbybacken går det att ta liften upp till toppen och njuta av en fantastisk utsikt över Stockholm, för att sedan åka nedför en av backarna. Här finns nedfarter som passar alla åldrar och erfarenhetsgrader. På plats finns möjlighet att hyra skidor för både stora och små, och det finns även en kafeteria med fika när ni börjar bli trötta i benen.

För öppettider och aktuell information, besök: https://www.skistar.com/sv/hammarbybacken


VASAPARKEN – PULKA OCH SKRIDSKOR MITT I STAN

Vasaparken är en av Stockholms vackraste parker och en given samlingsplats för Vasastansborna året om. Om vintern går det att åka skridskor på den konstfrusna isbanan, eller att ta med sig pulkan och våga sig nedför en av flera populära pulkabackar. Runtom parken finns också flera mysiga restauranger och kaféer. 


BRUNNSVIKEN – LÅNGFÄRDSSKRIDSKOR RUNT VIKEN 

Brunnsviken i Solna är en populär sjö för den som gillar att åka långfärdsskridskor eller att ta en promenad på isen. Om vintern samsas både idrottare och barnfamiljer på den 6km plogade banan runt viken. Många startar sin tur vid bryggorna vid Frösundavik, Kafé Sjöstugan eller Stallmästargården.

Information om isens tjocklek och plogning på:www.solna.se/naturisar


NACKARESERVATET OCH HELLASGÅRDEN

Nackareservatet sträcker sig mellan Björkhagen, Skarpnäck och Älta och är ett stort område med både skog och sjö. Här finns möjlighet att åka längdskidor på spår genom skogen, eller att ge sig ut på sjön vid Hellasgården med skridskorna. Packa med en matsäck med goda mackor och varm choklad, och njut sedan av lugnet och den vackra naturen. 


TYRESTA NATIONALPARK OCH NATURRESERVAT 

I Tyresta naturreservat kan ni vandra genom urskogen längst med vackra vandringsleder. Vid ingången till Tyresta finns även ett Naturrum att besöka med information om området och dess historia. Här går det också att besöka Tyresta by, en levande lantgård med café och lanthandel som håller öppet året om. Naturreservatet ligger i Tyresö och Haninge kommun bara två mil utanför Stockholm, och ni tar er enkelt hit med buss eller bil.

För aktuella öppettider och händelser, besök: www.tyresta.se

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Och ta del av de senaste nyheterna och reseerbjudandena