5 goda skäl att åka på familjesemester till Nordjylland

Posted on 28 Jun 2022 in Danmark

Besök Danmark i sommar

Låt dig inspireras av härliga Nordjylland och områden runt omkring i vårt vackra grannland. Vi har samlat 5 pärlor på ett och samma ställe för hela familjen. 

1. Jammerbugtens vita sandstränder 

Njut av tid tillsammans på Jammerbugtens fina vita sandstränder där barnen kan plaska i vattenbrynet, leka i sanddynerna och testa spännande aktiviteter som surfing. Här finns även några av Danmarks mysigaste semesterorter med charmiga kullerstensgator och en avslappnad atmosfär. 

2. Fårup Sommerland 

Fårup Sommerland är en av Danmarks mest besökta attraktioner och har utsetts till Europas bästa nöjespark under flera år. Här kan ni vara helt säkra på att få en fartfylld och rolig dag med spännande berg-och-dalbanor och aktiviteter för både stora och små. 

3. Utforska djurens värld på Aalborg Zoo

På Aalborg Zoo kan ni besöka över 140 olika djurarter från hela världen! Här finns både asiatiska lejon och afrikanska zebror och dessutom två söta isbjörnstvillingar som plaskar runt i en liten fjord. 

4. Nordeuropas största akvarium Nordsoen Oceanarium  

Dyk ner under ytan på Nordeuropas största akvarium med över 6 500 fiskar som simmar runt i 4,5 miljoner liter vatten. Här finns allt från sälar, klumpfisk och andra luriga typer, som de sju olika hajarterna som glider runt i akvariet.  

5. Magiska Skagen

Skagen är en mysig gammal fiskeby som ligger uppe på toppen av Nordjylland. Den charmiga och populära semesterorten är känd för att ha inspirerat många konstnärer med sitt magiska ljus och har dessutom några av Danmarks finaste sandstränder att mysa på under långa sommardagar. 

Hotell i Danmark

Visste du att som Coop-medlem kan du boka hotell i Danmark med bäst prisgaranti? Se alla hotell i Danmark här

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers