Möt hösten i Malmö - 5 aktiviteter för familjen

Posted on 18 Oct 2021 in Malmö

MALMÖHUS SLOTT – FÖR HISTORIEÄLSKARNA 

På Slottsholmen i Malmö hittar ni Nordens äldsta renässansslott, som är ett populärt besöksmål för alla historieälskare. Upptäck riddarsalen och fängelsehålor och lär er mer om slottets historia i museet. Här kan ni även se och uppleva hur människor bodde för hundratals år sedan. Läs mer här

FOLKETS PARK - LEKPLATS, REPTILCENTER OCH SKRIDSKOBANA

Folkets park är världens äldsta folkpark, och en given samlingspunkt för Malmöborna. Här kan ni spela minigolf, göra ett besök på en av de populära lekplatserna eller upptäcka terrariet med reptiler som ormar, ödlor och sköldpaddor. På sommaren och tidig höst är parken en populär plats för picknick och promenader, och om vintern görs plaskdammen om till skridskobana. Folkets park har även Malmös bästa klubbscen om kvällarna, och på dagtid anordnas allt från loppis och dans till teater.

Besök malmofolketspark.se för aktuellt kalendarium 

MODERNA MUSEET – PYSSLA I FAMILJEVERKSTAN

I Moderna Museet i Malmös familjeverkstäder välkomnas barn och föräldrar att pyssla och experimentera tillsammans. Testa på att skapa i olika material, med utgångspunkt i de aktuella utställningarna på museet. Under höst- och jullovet anordnas det flera lovverkstäder. Det går även att gå på familjevisning på museet, där barn och vuxna tillsammans får lära sig mer om konsten och ställa frågor. 

Läs mer kring aktuella öppettider och datum för familjeaktiviteter: www.modernamuseet.se/malmo/sv/besok-museet/familj/

KOLLA PÅ FILM PÅ JUNIORA OCH UNGA PANORA

Filmhuset Panora är en arthouse biograf på Möllevången, med filmer och aktiviteter för barn i alla åldrar. Juniora riktar sig till barn mellan 0 – 12 år med filmer från hela världen, och anordnar även prova-på-workshops och träffar med regissörer och skådespelare. Unga Panora har ett brett utbud av filmer och aktiviteter för tonåringar och unga vuxna, med mål att tipsa om spännande nya filmer och gamla guldkorn.

För aktuella filmer, besök http://www.panora.se

TEMALEKPLATSER – FÄRDAS UT I RYMDEN ELLER LEK I ETT ÖSTAFRIKA I MINIATYR

Om vädret tillåter finns det runtom i Malmö ett 20-tal spännande tema-lekplatser att upptäcka tillsammans. Vad sägs om tema cirkus, rymd, saga eller varför inte bondgård? Alla unika och byggda efter ett visst tema för att uppmuntra till nyfikenhet och äventyr. Upplev en helt ny värld på en av temalekplatserna!

Se karta och hela listan över parkerna på: http://malmo.se/Kultur--fritid/Idrott--fritid/Barn-och-unga/Temalekplatser.html

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers