Här kan du njuta av solen - guide över Malmös torg

Posted on 31 Mar 2023 in Malmö

Uteserveringar, kulinariska upplevelser och folkfest. Malmö är känt för sina många populära torg där restauranger, fik och butiker samlas. Sugen på att spendera några timmar i solen betraktandes förbipasserande eller att äta en härlig bit mat? Vi guidar dig till några av Malmös finaste torg!

LILLA TORG – UTESERVERINGAR OCH HISTORIA

Lilla torg är en populär mötesplats i centrala Malmö, inte minst på sommaren, med flera uteserveringar, restauranger och specialistbutiker. Vandra över kullerstenarna och insup atmosfären och den livliga folksamlingen. Lilla torg är vackert inramat av gamla hus och påminner om hur Malmö såg ut förr.

GUSTAV ADOLFS TORG – GIVEN MÖTESPLATS

Gustav Adolfs torg är en given mötesplats i centrala Malmö där det ofta arrangeras marknader och musikuppträdanden. Ett grönt torg, omringat av några av Malmös äldsta byggnader, och med gott om sittplatser för den som vill ta en paus och spana in förbipasserande.

MÖLLEVÅNGSTORGET – INTERNATIONELL STÄMNING

Möllevångstorget, eller Möllan, är en populär mötesplats för unga människor, och som ibland kallas för Malmös svar på Soho. Torget är känt för sin prisvärda mat från hela världen, sina många butiker och sin internationella atmosfär. På kvällen finns här flera spännande restauranger att upptäcka och ett livligt nöjesliv, inte minst om sommaren.

STORTORGET – ETT STORT TORG MED MYCKET HISTORIA

Stortorget är Malmös äldsta torg och anlades under 1530-talet, då det snart blev nordens största salutorg. Idag är torget populärt för stora evenemang, som Malmöfestivalen. Runtom torget finns flera kända byggnader, som Rådhuset, Jörgen Kocks hus och Residenset.

SÖDERTULL – VATTENNÄRA OCH MODERNT

Sedan 2002 samlas Malmöborna vid Södertull med närhet till vatten. Trappor med sittplatser har anlagts ner mot kanalen, där besökare kan sitta och titta ut över vattnet. Platsen ligger strax söder om Gustav Adolfs torg, och är en populär mötesplats för den på jakt efter sol och värme. I närheten finns även många restauranger och caféer.

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers