Malmö på 24 timmar – att se och göra i staden

calendar_month Posted on 15 Feb 2021 in Malmö

Sveriges tredje största stad bjuder på storstadspuls, vackra promenadstråk och kulinariska upplevelser. Vi har listat några favoriter för er som har 24 timmar på er att upptäcka Malmö och vill få ut så mycket som möjligt! 

INLED DAGEN MED EN PROMENAD GENOM CENTRUM

Börjar vid Centralen och promenera mot shoppingcentrumet Triangeln. På vägen kommer ni att gå förbi Stortorget, Lilla Torg och Gustav Adolfs torg – alla populära samlingsplatser för Malmöborna. På charmiga Lilla Torg omringas ni av gamla hus, kullersten och en känsla av Malmö från förr. Slå er ner på en av uteserveringarna och ta en bit att äta, samtidigt som ni sitter och tittar på alla förbipasserande människor. 

UPPTÄCK ÄNNU MER FRÅN EN CYKEL 

Malmö har utsetts till en av världens mest cykelvänliga städer. Med Malmö Bike Tours kan ni åka med på en cykeltur genom staden och uppleva alla sevärdheter tillsammans med en guide. Själva säger de att man kan jämföra att inte cykla i Malmö med att inte åka båt i Venedig. Mer på: www.Malmobiketours.se    

MODERN KONST – UPPLEV DET KULTURELLA MALMÖ

I Malmö finns ett rikt kulturliv med museer, gallerior och olika uppträdanden. Moderna Museet Malmö bjuder på modern och samtida konst (http://www.modernamuseet.se/malmo/) och på Malmö Konsthall hittar du en utställningsyta på 2000 kvm tillägnad samtida konst (http://www.konsthall.malmo.se/). 

TA EN TUR TILL VÄSTRA HAMNEN OCH TURNING TORSO

Turning Torso är Nordens högsta skyskrapa, med sina 190 meter, som majestätiskt sträcker över staden. Byggnaden har blivit Malmös landmärke och drar till sig många besökare som vill se arkitekturen på nära håll.

Från Turning Torso kan ni ta en promenad längst med Västra Hamnen, Malmös nya hippa område. Köp en glass från en av kioskerna och njut av utsikten över vattnet, Öresundsbron och Danmark. För den som gillar att åka skateboard finns här även den populära skateanläggningen Stapelbäddsparken. 

MIDDAG PÅ MÖLLEVÅNGSTORGET – MAT FRÅN HELA VÄRLDEN 

När middagsklockan börjar slå beger ni er till Möllevångstorget – där kulinariska upplevelser från världens alla hörn finns att uppleva. Möllan, som torget kallas av Malmöborna själva, är den krogtätaste platsen i hela staden. 

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers