Möt julen i Stockholm - här hittar du julstämningen

Posted on 01 Dec 2021 in Stockholm

Finns det något mysigare än juletider? Doften av saffran och glögg, färgglad julbelysning som lyser upp mörka vinterkvällar och tid att umgås med familj och vänner. I Stockholm julpyntas det för fullt, julmarknader öppnar och skridskobanor görs iordning. Vi listar platserna där du får den rätta julkänslan i huvudstaden.

Gamla stans julmarknad

En riktigt klassisk svensk julupplevelse är Gamla stans julmarknad – med sin knäck, sitt hantverk och de ikoniska små röda bodarna, vackert utspridda över Stortorget. Lika populärt bland stockholmare som besökare från hela världen. Läs mer om aktuella öppettider här.

NK-julskyltning

Vad vore jul i Stockholm utan NK:s klassiska julskyltning? Det är idag tradition för stockholmare att bege sig till varuhuset under december månad för att uppleva den lekfulla, kreativa och lärorika julskyltningen – varje år på nytt tema. Läs mer här.

Skridskor i Kungsträdgården

Varje vinter görs en populär skridskobana iordning i Kungsträdgården. Skridskor för både stora och små finns att hyra intill isen, och isbanan lyses upp av vacker julbelysning när mörkret faller på. Läs mer här om aktuella öppettider. 

Skansens julmarknad

Upplev en riktig svensk jul från förr på Skansen. Här har du marknad med våfflor, varm choklad och handgjorda julklappar. Dessutom är det dans kring granen flera gånger per dag. Du kan även passa på att besöka en av de gamla stugorna på Skansen och lyssna på historier om julen från förr. Se öppettider här

Sigtuna julmarknad 

Åk ut till Sigtuna norr om Stockholm och besök ett av slotten för härlig julstämning. Sigtuna bjuder på mängder av upplevelser för stora och små så som julpyssel, juldekorationer och julfika. Slå er ner i av de populära fiken eller vandra runt på ett av slottsgodsen och njut av den friska vinterluften. Läs mer här om julmarknaden och klicka här för mer information om alla Sigtunas slott. 

Upplev julbelysningen på Kungsgatan & Drottninggatan

Varje år lyses Kungsgatan och Drottninggatan upp under julen med vacker belysning. Promenera längst med gatorna och njut av julstämningen – kanske finns här även den perfekta julklappen att hitta?  

Gå på julbord 

Flera populära restauranger runtom i Stockholm dukar upp till julbord under december månad. Bland stadens stora utbud går det att hitta julbord med asiatiskt, klassiskt svenskt eller amerikanskt tema. Vissa restauranger kombinerar sina julbord med aktiviteter som femkamp, boule eller museibesök. Om julbord är fullbokat för middag, passa på att äta en god jullunch! 

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers