3 smultronställen du inte får missa i sommar

Posted on 26 Jul 2021 in Sverige

Snart är det semestertider! Har du börjat planera din sommar ännu? Passa på att semestra lite extra hållbart och ta tåget till din nästa semester, så får du uppleva mycket vackert på vägen. Här får du tre tips på härliga smultronställen att upptäcka i Sverige, för en riktigt äventyrlig sommar.

1. Dalarnas skogar

Sugen på vacker natur, inspirerande kulturliv och ordentlig avkoppling? Rikta blicken inåt i landet och boka ditt tåg till Borlänge, Rättvik eller någon annan av Dalarnas mysiga städer. Varje år reser tusentals turister hit för att beskåda fjäll, röda stugor och vackra hantverk. Prova fiskelyckan i någon av de många sjöarna, ta en cykeltur, svinga golfklubban eller vandra runt i de orörda skogarna. Gå på konserter och andra evenemang eller strosa runt i den mysiga atmosfären på egen hand. Dalarna har något för hela familjen och är en garanterad sommarfavorit, varje år.

2. Söders kustpärlor

En semester vid havet är alltid ett säkert kort. Sverige har mycket härlig kust och du som vill upptäcka några riktiga pärlor bör satsa på södra delarna av landet. Karlskronas mysiga hamnar förvandlas till en sprudlande semesterbubbla under sommarhalvåret och i Halmstad myllrar stränderna av glada badare. Tylösand är ett populärt resmål och här arrangeras ofta roliga festivaler, konserter och andra evenemang. I Kristianstad kan du njuta av hav, museer med intressant kultur och pulserande storstadsliv, i något mindre skala, vilket passar perfekt om du reser med barn.

3. Lapplands sagolika värld

Det är inte bara södra Sverige som bjuder in till äventyr. Ta nattåget upp till Luleå och låt dig hänföras av den vackra atmosfären uppe i norr. Här fnns kust och båtliv för den som föredrar fske och segling, musikevenemang med världskända artister och om du riktar blicken mot himlen på natten kan du beskåda det förföriska norrskenet. Om du har tur kan du även få uppleva äkta midnattssol, ett sommarfenomen som lockar turister från hela världen. Luleå har många bra stränder som passar både dig som reser med kompisar eller familj och på kvällarna är uteserveringarna fulla av semesterfrare. En riktig sommarpärla.

Blir du också sugen på att upptäcka Sverige? Hitta din nästa hotellvistelse här på Hotellpremien. 

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers