Sommarnöjen i Helsingborg för hela familjen

Posted on 08 Jun 2022 in Helsingborg

Med närhet till hav, fantastiska restauranger och spännande naturupplevelser är Helsingborg en populär stad för både stora och små. Häng på en sandstrand mitt i stan, upplev vackra slottsmiljöer eller ge er ut i naturen på äventyr. Vi listar flera sommarnöjen i Helsingborg för hela familjen.

SOFIERO SLOTT

Sofiero slott med tillhörande slottsträdgård är en grönskande plats strax utanför Helsingborg. Här hittar du restaurang, café, butiker och utställningar. Även barn har en speciell plats vid slottet, Barnen Sofiero, med lekplats, pyssel och sagoskog. För öppettider, besök: https://sofiero.se/ 

STADSPARKEN MED LEKPLATSEN STADSLEKAN

En lugn och folkkär park i hjärtat av Helsingborg, populär bland picknickfantaster och barnfamiljer. I parken finns även lekplatsen Stadsleken, med gungor, rutschkana och klätterställning.

TROPIKARIET – EXOTISK DJURPARK

Tropikariet är en populär inomhuspark med exotiska djur från hela världen. Upptäck den afrikanska savannen eller upplev korallrev utanför Maldiverna under ett och samma tak. En attraktion som passar hela familjen och fungerar i alla väder!

KÄRNAN – SE HELSINGBORG FRÅN OVAN

Vandra upp för trapporna till toppen av slottstornet Kärnan och möts av en vacker utsikt över hamnen. En av de bästa platserna att se Helsingborg från ovan. Kärnan byggdes på 1310-talet och är ett spännande besöksmål för både stora och små.

RAMLÖSAPARKEN – DRICK FRÅN HÄLSOBRUNNEN

I Ramlösa brunnspark går det att smaka mineralvatten direkt från den kända hälsobrunnen. I parken finns även skogspark, promenadstråk, ravin och flera byggnader. Om sommaren går det att besöka utställningar som ”Brunnsparkens historia” och ”Ögonblick från förr”. Du når parken med bil, buss eller tåg från centrala Helsingborg.

FRIA BAD – BESÖK HELSINGBORGS COPACABANA

Fria bad / Örestrandsbadet är en centralt belägen strand som bjuder på sol och bad. Med sandstrand, lekplatser, minigolf, kiosker och restauranger är det en populär plats för barnfamiljer under dagarna. Om kvällarna hänger gärna stadens ungdomar på stranden.

KULLABERG – ÄVENTYRLIG DAGSUTFLYKT

En kort bilresa utanför Helsingborg hittar du äventyrliga och natursköna Kullaberg. Här finns möjlighet för bergsklättring, surfing, ridning och vandring. Utrustning för fiske, drakflygning, klättring och mycket mer finns att hyra i Mölle hamn. En härlig heldagsutflykt för hela familjen!

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers