Tips för en lyckad spaweekend på hotell

Posted on 04 Jan 2021 in Hotellpremien experttips

Unna dig en avkopplade spa-weekend tillsammans med vänner, familj eller någon du håller kär. Glöm vardagsstressen i några dagar och få tid att pyssla om dig själv i en lyxig spa-miljö. Promenera runt i en härlig morgonrock med en kopp varmt te, en färskpressad juice eller kanske ett glas bubbel i handen och fokusera på dig själv och ditt välmående. Vi ger våra bästa tips för en lyckad spaweekend: 

Njut av spa på hotellet 

Flera hotell erbjuder idag spa i världsklass där hotellgästerna kan njuta av en avkopplande stund i pool, bastu och relaxavdelning. Extra härligt är det att svida om till morgonrock redan uppe på rummet och sedan promenera ner till spa-avdelningen i tofflor. Via Coop Hotellpremie går det att boka flera spa-hotell över hela landet. 

Kolla upp behandlingar i förväg

En lyxig helkroppsmassage, en renande ansiktsbehandling eller kanske en fotmassage. Ofta är utbudet av behandlingar många, och även populära. För att säkerställa att det finns möjlighet att ta den behandling du längtat efter är ett tips att ringa och boka tid för behandlingen redan några dagar innan besöket. 

Parbehandlingar – njut tillsammans

Massage i all ära, men något extra mysigt att göra när man är på spa-weekend med sin partner är att ta en parbehandling och masseras samtidigt intill varandra. Även här är ett gott råd att ringa och boka några dagar i förväg för att säkerställa att det finns terapeuter lediga som kan utföra behandlingarna.

Kombinera träning med relax

De flesta spa-avdelningar har även tillhörande gym där man kan inleda dagen med konditions- eller styrketräning. När du väl är klar med ditt träningspass kommer du att njuta lite extra av att sjunka ner i en bubblande jacuzzi och bara ta det lugnt resten av besöket. 

Drick mycket vatten under besöket

När du hoppar runt mellan varma bubbelbad, massagebehandlingar och bastubesök är det viktigt att komma ihåg att dricka mycket vatten för att hålla kroppen i balans. Särskilt om du också passar på att ta ett glas bubbel när du njuter på relax-avdelningen.

Spa med barn

Idag finns det flera olika spa-anläggningar som specialiserar sig på att erbjuda lugn och ro för både stora och små. Om du reser med småbarn kan det vara en idé att kontakta hotellet i förväg och dubbelkolla om det finns särskilda tider som är särskilt avsatta för familjer med barn, så säkerställer du att ni får ut det mesta möjliga av bubbelbad, relax och simturer tillsammans. 

Kontakta hotellet för priser på inträde och behandlingar

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers