Våra bästa tips för en romantisk weekend

Posted on 11 Oct 2021 in Hotellpremien experttips

Det är något särskilt med att åka på en weekend med den man håller kär. Att få tid att utforska en plats på tu man hand och bara rå om varandra. Promenader hand i hand längs nya gator, en god middag på restaurang följt av en god natts sömn på hotell med välförtjänt sovmorgon och lyxig hotellfrukost. Vi har samlat våra bästa tips till er:

1. Upptäck en ny plats, eller återupptäck en gammal favorit

Planera in ett besök på en helt ny ort ni pratat om att besöka länge, eller kanske är det en gammal favoritplats som lockar med goda minnen från förr? En romantisk weekend kan utspela sig i en myllrande storstad så väl som i lugnet nära naturen. Fundera på vart ni längtar att resa.

2. Kulturella upplevelser på plats

Ge er själva tid att inspireras och insupa kultur under er weekend tillsammans. Kanske ett besök på ett konstmuseum, biljetter till en teaterföreställning eller ståplats på en fartfylld konsert med ett band som ni båda älskar? 

3. Aktiva inslag på resan

Ibland finns det inget bättre än att röra på sig tillsammans med den man tycker om. Ta med er joggingskorna på semestern och hitta en rutt för att utforska platsen. Eller kolla upp om det finns en lokal tennishall, ett bowlingställe eller kanske ett badhus att besöka för att simma några längder tillsammans. 

4.  Koppla av på spa 

Få saker slår att sitta nära varandra och småprata i en varm bubbelpool eller att njuta av en avkopplande stund i bastun. Varför inte också lyxa till det med en behandling? Flera av våra hotell har spa på sina anläggningar. 

5. Förboka restaurangbesök 

Ibland säger man att magen är vägen till någons hjärta. Därför är det självklart att måltiderna spelar stor roll under en romantisk weekend tillsammans! Planera lite innan ni reser iväg och läs på om populära, mysiga eller kanske lite udda restauranger på plats som ni skulle vilja besöka. Att ha ett bord bokat till middag är ofta ett härligt sätt att avrunda dagen med mat som båda har sett fram emot. 

6. Sovmorgon och lyxig hotellfrukost

Borta från vardagens alla krav och måsten gör ni helt rätt i att unna er en härlig sovmorgon. Njut sedan av en lyxig hotellfrukost för att få en riktigt bra start på dagen. Frukost ingår alltid när ni bokar med Coop Hotellpremie.

7. Tid för spontanitet! 

Att planera vissa saker i förväg är bra, men kanske blir det som allra roligast när vi lämnar utrymme för spontanitet och tar dagen som den kommer. Kanske råkar ni på ett mysigt fik, hittar en spännande butik eller får nys om ett liveband som ska spela när ni kommer fram? En av de bästa sakerna med att vara på en weekend på tu man hand är kanske ändå att det inte finns några måsten och att man kan göra nästan precis det som faller en in under sina lediga dagar tillsammans. 

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers