Weekend i Göteborg med vänner - 7 måsten

Posted on 05 Apr 2021 in Göteborg

Planerar du en fartfylld weekend med vännerna i Göteborg? Vi tipsar om spännande aktiviteter, de bästa shoppingställena och mysiga platser för fika och en god bit mat. 

En promenad längst med Avenyn - dag som natt 

Vad vore ett besök i Göteborg utan en promenad längst med Avenyn. Här finns restauranger, fik, barer och bra shopping. Om kvällarna är det även här ni kan uppleva Göteborgs nattliv, med både klubbar och konserter. 

Vasastan - konst och kultur 

I universitetsstadsdelen Vasastan hittar ni några av Göteborgs populäraste konstgallerier, så väl som ett stort utbud av mysiga restauranger och kaféer. Gå på kvarterskrog, ta en kopp kaffe mittemot studenterna eller upplev en Michelinkrog. Vasastan ligger mittemellan Innerstan och Haga.

Fika i Haga 

Haga är en mysig och omtyckt stadsdel i Göteborg, och även en av stadens äldsta. Här kan ni strosa runt på bilfria gator, ta en kaffe på ett litet fik, och besöka någon av de många butikerna – allt från kläder och antikviteter till leksaker och inredning. Haga ligger på gångavstånd från innerstaden.  

Göteborg konstmuseum 

Lägg några timmar på att uppleva konst och kultur på Göteborgs konstmuseum. Här finns en imponerande samling nordisk konst, med måleri, moderna konstverk och fotoutställningar. Avsluta besöket med en bit mat eller något gott att dricka på restaurangen. Öppettider och aktuella utställningar: http://goteborgskonstmuseum.se

Räkmacka när den smakar som bäst 

Missa inte Gothia Towers när du besöker Göteborg. Njut av utsikten samtidigt som du äter en av Sveriges mest klassiska räkmackor.

Shoppa, fika och ät middag på Magasingatan 

Besök populära Magasingatan för nytänkande butiker och caféer på dagtid, eller för spännande restaurangupplevelser, färgglada drinkar och dans sent in på småtimmarna. Magasingatan har kommit att kallas för Innerstans trendigaste kvarter, och är ett centrum för mode, inredning och street food. 

Kulinariskt på Tredje Långgatan  

I västra Göteborg hittar ni Tredje Långgatan som på senare tid blivit en populär matdestination för göteborgarna. Här finns både svenska och internationella restauranger, som alla bjuder på kulinariska matupplevelser. Från pizza och öl till kinesiskt och italienskt. 

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers