5 populära städer för en mysig weekend i Sverige

Posted on 08 Mar 2021 in Sverige

5 populära städer för en mysig weekend i Sverige


Sverige är ett avlångt land med mycket att se och upptäcka. Oavsett om du reser själv, med din partner eller hela familjen finns det roliga aktiviteter, mysiga restauranger och spännande upplevelser för alla. Här får du 5 bra tips på destinationer för en härlig stadsweekend i Sverige – från norr till söder.

1. Familjevänligt i Luleå

Denna norrbottniska pärla har mycket att erbjuda året runt. Åker du till Luleå under vinterhalvåret får du fantastisk vinter med upptäcktsfärder och utflykter i naturen. Beskåda det mystiska norrskenet och ta med familjen på långfärdsskridskor över glittrande hav. Den kalla vintern har sin totala motsats på sommaren – då bjuder Luleå på ljusa sommarkvällar med uteserveringar och bad från skärgårdsklippor. En perfekt weekendstad året om, med natur och äventyr för alla åldrar. 

2. Äventyr i Örnsköldsvik

Lite längre söderut hittar vi kontrasternas paradis: Örnsköldsvik. Här njuter du av naturen med allt från skidåkning och isfiske på vintern, till vandring, skärgårdsbad och promenader i vackra naturområden på sommaren. Här finns höga berg och djupa dalar, orörd vildmark och sköna strövområden, vilket gör Höga Kusten till den perfekta platsen för friluftsliv. Bra resmål för nyfikna äventyrssökare, barnfamiljer och erfarna vandrare.

3. Kulturellt i Karlstad

I mitten av Sverige hittar vi Karlstad där du alltid har nära till sol, vind och vatten. Här finns natur för spännande vandring och uppfriskande cykelturer, men också ett aktivt nattliv, mat från hela världen och ett brett kulturutbud. Gå på museum, beskåda Lars Lerins berömda verk och njut av musik på Wermland Opera under vinterhalvåret. Strosa runt i gröna parker och upplev staden från vattnet med den legendariska båtbussen på sommaren. Ett roligt resmål som har något för alla!

4. Aktiviteter i Linköping

Öster om Vättern ligger flygstaden Linköping med upplevelser året runt. Här finns shopping, restauranger och rikt kulturliv med konst, teater, marknader och idrottsevenemang. Beskåda slott, kyrkor, grönområden och berömda Bergs Slussar på sommaren och ta med familjen till spännande flygvapenmuseum på vintern. För en extra aktiv weekend kan ni besöka Linköpings höghöjdsbana och utmana varandra på äventyr bland trädtopparna. Perfekt adrenalinkick!

5. Djur & natur i Kalmar

Nästan längst ner i Sverige hittar du mysiga Kalmar med spännande restauranger och gröna naturområden för vandring, cykling och paddling. Åker du med familjen är parkområdet Skälby det perfekta utflyktsmålet på sommaren. Här finns den stora lekparken Sagolandet och en 4H-gård med kaniner, grisar, kor, höns, får och hästar. På vintern kan du strosa runt på Kalmars kullerstensgator, besöka caféer och små butiker och självklart beskåda det vackra slottet mot det mörka vattnet. Kalmar är en den lilla staden med det mycket stora utbudet.

 

Oavsett var i Sverige du väljer att spendera en härlig weekend har Hotellpremien en säng till er. Dubbelrum från 745 kr per natt* inklusive frukost - bara för dig som Coop-medlem. 

*Medlemserbjudandet gäller på 2-5 nätter i mån av tillgänglighet. 

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers