Att göra en mysig höstdag i Karlstad

Posted on 14 Oct 2022 in Karlstad

Karlstad är staden där solen alltid lyser – även på hösten. Upptäck Värmlands största stad med dess kulturhistoria, vackra natur och äventyrsupplevelser för både stora och små. Vi tipsar om saker att göra en mysig höstdag i Karlstad. 

ALSTERS HERRGÅRD – GUSTAF FRÖDINGS MINNESGÅRD 

Alsters herrgård är den folkkära diktaren Gustaf Frödings födelsehem, där besökare kan ta del av berättelsen om Fröding och upptäcka den gamla 1700-talsherrgården. Besök de gamla byggnaderna, titta in i gallerier och hantverksbutiken, och ät en god bit mat på herrgårdscafét. För barn med mycket spring i benen finns en lekskog uppbyggd i ett skogsparti strax utanför herrgården. Runt första advent hålls även en populär julmarknad på Alsters herrgård.

För aktuella öppettider, utställningar och evenemang, besök: http://www.karlstad.se/alstersherrgard

VÄRMLANDS MUSEUM – LEK OCH PYSSLA MED SPÖKET LABAN 

På Värmlands museum upplever ni både Värmlands kulturhistoria och omtalade internationella konst- och fotoutställningar. Fram till september 2018 välkomnas alla barn att leka och pyssla i Inger och Lasse Sandbergs sagovärld, tillsammans med populära sagofigurer som Spöket Laban, Pulvret och Långa farbrorn. På plats finns även museibutik, kök och kafé. 

Aktuella öppettider på: https://varmlandsmuseum.se

SUNDSTABADET – UPPLEVELSEBAD OCH RELAXAVDELNING

På det populära Sundstabadet leker barn i upplevelsebadet, medan vuxna kan ge sig tid att njuta av en lyxig spaupplevelse. I upplevelsebadet finns rutschbanor, laguner och klättervägg. På relaxavdelningen finns ett stort hamamrum i marmor och ångbastu, så väl som flera olika bad i olika temperaturer. Eller varför inte passa på att simma några längder i en av bassängerna?
Aktuella öppettider: http://karlstad.se/sundstabadet/

MARIEBERGSSKOGEN OCH NATURUM VÄRMLAND

Mariebergsskogen är Karlstads stadspark, där besökare även kan upptäcka Sveriges mest centralt belägna naturrum, Naturum Värmland. Här kan både stora och små lära sig mer om den värmländska naturen – från myrstackar och fåglar till fiskarna i Värnen. Varje vecka fram till slutet av november anordnas det tipspromenader där familjen tillsammans kan testa sina kunskaper om spindlar, märkliga växter och svampar. I Lillskogen kan familjen träffa på får, minigrisar och kossor, och i Lekträdgården finns det utrymme för lek och äventyr. På plats finns även kafé, restaurang, kiosk och platser för grill och picknick.

Besök www.mariebergsskogen.se/ för aktuella öppettider och evenemang 

NÖJESFABRIKEN – BOWLING OCH KONSERT

Utmana familjen eller vännerna på en bowlingmatch! Nöjesfabrikens bowlinghall är modern och väl utrustad, så väl att flera stora mästerskap, så som Individuella SM, har hållits här. Bowling är ett kul nöje för alla åldrar, och på plats finns även möjlighet att avnjuta en bit god mat. På Nöjesfabriken anordnas även konserter, loppis och julshower.

Besök www.nojesfabriken.se/ för öppettider och kalendarium

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers