Vår packlista för en weekendresa i Sverige

Posted on 31 Mar 2023 in Hotellpremien experttips

Är ni på väg på en weekendresa till Stockholm, Malmö eller Göteborg, eller är det snart dags att ta bilen på en färd ut på landsbygden för en mysig hotellweekend med familjen? Vi delar med oss av en bra packlista över sådant du inte borde glömma att ta med i resväskan. 

Matsäck

Att ge sig iväg på en resa kan ibland vara tröttsamt, och då kan det vara bra att ha förberett en matsäck med goda mackor, frukt och dricka innan avgång, både för stora och små. Förbered och lägg i kylskåpet dagen innan avfärd så behöver ni inte tänka på det samma dag som resan bär av.  

Kamera 

Packa ned kameran eller säkerställ att du har gott om utrymme och batteri på mobiltelefonen, så att ni kan föreviga minnena från resan.  

En bra och inspirerande bok

På semestern ges man tid att unna sig sådant som kanske inte alltid hinns med i vardagen. Packa med en bra bok att krypa upp i hotellsängen med efter en heldag med skratt och spring.  

Ett litet resapotek 

Om olyckan skulle vara framme, eller om någon börjar känna sig lite sjuk på semestern, så kan det vara bra att ha med ett enkelt resapotek i väskan.

Leksaker

Reser ni med barn kan det vara en god idé att packa ned några leksaker, både att användas under själva färdens gång men även på plats på hotellrummet när ni kommit fram.

En kortlek

Få saker är mysigare än att slå sig ner tillsammans med hela familjen och spela ett parti kort. En kortlek kan därför alltid ligga med i resväskan och tas fram när spelsuget faller in.

Laddare och extra laddare

Med dagens elektronik är det lätt hänt att glömma att ta med sig alla tillhörande laddare. Kontrollera dagen innan så att ni har med allt ni behöver. 

Vattenflaskor 

Ska ni ut och upptäcka en ny storstad, eller gå på härliga promenader på landsbygden, är det viktigt att fylla på med vatten. Ta med er vattenflaskor hemifrån så kan ni fylla på med kranvatten på plats inför utflykter och promenader. 

Ett paraply

Även om vi alltid drömmer om fint, soligt väder på semestern är sanningen den att en regnskur ofta inte är långt bort. Låt inte vädret stoppa er, utan plocka ned ett paraply och kanske en uppsättning regnkläder så är ni redo att upptäcka på semestern även om det blir regn och skur.

Subscribe to the newsletter!

And take note of the latest news and travel offers